Have I been Pwned?

Het probleem:

Passwords en inlog gegevens liggen gewoon op straat.

Het bewijs:

https://haveibeenpwned.com/

Check op de bovenstaande site of je password al bekend is en of je misschien van een gehackte dienst gebruik hebt gemaakt.

Als je passwords niet bekend zijn op haveibeenpwnd betekend overigens niet dat je veilig bent. Sites worden aan de lopende band gehackt en misschien staat je password wel in een iets minder toegankelijke database.

Cellie heeft overigens al in een ver en grijs verleden al eens een site gebouwd waar je gratis porno kon kijken nadat je was geregistreerd en ingelogd. En raad eens?
Ongeveer 5% van de ruk zombies hergebruikten hun password van hotmail/yahoo mail om lid te worden.

Cellie heeft (natuurlijk ook) gebruik gemaakt van 2 lekke diensten maar is niet zo’n sukkel die overal hetzelfde password gebruikt. Sterker nog, tegenwoordig gebruikt Cellie voor zo’n beetje iedere site een ander email adres.

De oplossing:

Maak een uniek ( bv. 328hu4r9834th87 ) password aan voor IEDERE website en wees niet zo’n zombie die met 1 password overal inlogt.
Nog beter: blijf lekker offline!

Conclusie:

We’re fucked as a species.

WTF? VS bemoeit zich met Nord Stream 2.

De ‘powers that be’ die de Amerikaanse buitenlandse belangen beheren beginnen zich te bemoeien met de Nord Stream 2 pijpleiding die noordelijk Europa zou moeten voorzien van gas.
Binnen Europa is er al behoorlijk wat weerstand van de zuidoostelijke landen. (met name Polen, Roemenie en Hongarije)
De bemoeienis van de VS is er op gericht om de Europese eenheid te verstoren, hun eigen economische belangen te vergroten en een sfeer van wantrouwen richting Rusland te scheppen.
Continue reading