Paddestoelen schotel in (en uit) de oven.

Harde waren:

  • keuken.
  • oven.
  • ovenschaal.
  • pan.
  • fornuis.

Ingrediënten:

  • 400 gram paddo’s.
  • 100 gram gehakt. (weglaten voor vego’s – duh)
  • 2 sjalotjes.
  • 1 uitje.
  • crème fraîche.
  • 2 eidooiers.
  • kaas.
  • wijn.
  • peper.
  • zout.
  • bieslook.
  • olie en/of boter.

Bereiding:

  • Verwarm de oven en schaal voor op 250 graden Celsius of 520 Kelvin of 480 Fahrenheit als je echt een rukker en de schaamte voorbij bent.
    Echte nerds verwarmen voor tot 45 meV. (millielectronvolts). Maar eten hoogstwaarschijnlijk alleen.
  • Paddo’s, sjalotjes en uien snipperen. Onthoud, een man mag niet huilen. Dus lekker uitbesteden aan een vrouw. Of Cellie’s voorbeeld volgen.
  • Paddo’s, sjalotjes en uien ( en eventueel het gehakt als je dooie beesten eet ) in de pan met olie en/of boter 10 min fruiten.
  • Voeg crème fraîche, peper, zout  en een scheutje wijn toe.
  • Laat dit 3-5 minuten inkoken.
  • Voeg wat gesnipperde bieslook toe.
  • Voeg 2 eidooiers toe en roer deze er door heen.
  • Kiep het hele prutje in de voorverwarmde ovenschaal.
  • Rasp lekkere kaas over de prut.
  • Zet de schaal met prut in de voorverwarmde oven en laat het nog een kwartiertje pruttelen.
  • Gratineer het prutje naar eigen goeddunken.

Smaakt prima met aardappelen en goed gezelschap.