Cellie’s nieuwe krachtbron 3

Het beest leeft!
Vandaag heeft Cellie de vlam alweer in de pijp. Na het aansluiten van achtereenvolgens carburateur, oliekoeler, uitlaat en het controleren van de klepspeling kon het nieuwe blok voor het eerst gestart worden.
De tweede druk op de startknop was al raak.

De MadAss net voor de eerste test van het double-o blok.

Zo, dat klonk ontzettend geil. Cellie is niet zo van de youtube video’s, dus een ieder die het wil horen en/of zien is welkom bij Cellie thuis. Waarbij opgemerkt moet worden dat Cellie dermate trots is dat een argeloze bezoeker al snel verveeld zal raken van de eindeloze praatjes over de ombouw.

Na de eerste keer warmdraaien was de nieuwe uitlaat al gezellig op kleur.

Van paars naar brons.

Zojuist ontmaagd.

Gelukkig is Cellie al enige tijd geen 16 meer en kon zich dan ook richten op de monteren van de rest van de spullen, inplaats van direct te proberen met topsnelheid een bij voorkeur eenzijdig ongeval te veroorzaken.
We spreken dan over het monteren van een nieuw achtertandwiel met 38 kiezen en de steppenbalk, waarbij de nieuw aangeschafte achterwiellagers ongebruikt in de verpakking bleven zitten vanwege het nog in puike staat zijn van het in het achterwiel aanwezige setje lagers.
Cellie had diverse signalen ontvangen over het niet passen van de originele steppenbalk, en had dat ook ietwat voor zich uit geschoven, maar kwam tot de plezierige verrassing dat daar in ieder geval bij Cellie geen sprake van was. De steppenbalk past als gegoten.

Enigzins beteuterd door deze meevaller heeft Cellie toen de ingeplande tijd maar gebruikt om de achterrem te inspecteren en van een verse dosis Brunox te voorzien en ook het achterwiel maar eens als een enigzins homosexuele motorrijder te poetsen. Daarbij ontkwam ook de achterbrug niet aan een poetsbeurt en heeft Cellie ook eindelijk zijn achterspatbord maar eens uitgelijnd.

Tijd over, wat is dat nou?

Nog niet gepoetst en met het oude tandwiel.

Helaas was het toen alweer bijna tijd om weer eens het gezicht in de woonkamer te tonen en sociaal te zijn, maar niet voordat er nog een keer kleppen gesteld en gestart werd. Ook was er nog wel tijd voor wat kiekjes.

Staat weer op eigen benen.

Net voor de 2e en laatste test van vandaag.

Ook de 2e start leverde geen problemen op en Cellie is intussen al behoorlijk relaxed.

Morgen gaat Cellie toch maar eens een ritje maken, nadat de koppelingskabel en ketting gemonteerd zijn.